Στην Ελλάδα καλλιεργούνται  περίπου 92.000 στρέμματα με μανταρινιές. Οι κύριες περιοχές παραγωγής μανταρινιών είναι η Άρτα και η Αιτωλοακαρνανία.

Η πιο διαδεδομένη ποικιλία μανταρινιάς στην Ελλάδα είναι οι κλημεντίνες (clementines). Είναι πρώιμη, ωριμάζει  στα τέλη του Οκτώβρη και συλλέγεται από Οκτώβρη μέχρι  μέσα του Ιανουαρίου.

Άλλες ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι τα Ορτανίκ (ortanique) και τα Νόβα (nova).

Όπως  τα πορτοκάλια, έτσι και τα μανταρίνια αφού συγκομιστούν, μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις μας, διαχωριστούν σε μεγέθη είναι έτοιμα να συσκευαστούν στη συσκευασία που επιθυμεί ο πελάτης. 

Μπορούν να συσκευαστούν σε girsack 1,5kg ή 2kg.

Χύμα σε χαρτοκιβώτια ή ξυλοκιβώτια των 10kg.

Γραμμικά σε ξυλοκιβώτιο 30x20 pitufo.

Ποικιλίες Μανταρινιών

Σε εμάς θα απολαύσατε τις Κλημεντίνες, γνωστή ποικιλία μανταρινιών με γλυκιά γεύση και χωρίς σπόρους. Επίσης, τα Νόβα, εύγευστα μανταρίνια, τραγανά και ζουμερά καθώς και τα Ορτανίκ ή αλλιώς Μελιά, ποικιλία μανταρινιών με σάρκα ιδιαιτέρως χυμώδη και γευστική.

ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ

Πολλοί τύποι κλημεντινών που ωριμάζουν από τέλη Οκτωβρίου μέχρι Φεβρουάριο. Καρποί χωρίς σπέρματα.

ΝΟΒΑ

Καρπός  με έντονο κοκκινωπό χρώμα και πλούσιο σε περιεκτικότητα χυμό. Όψιμη ποικιλία και με μεγάλη αντοχή στους ψυκτικούς θαλάμους.

ΟΡΤΑΝΙΚ

Καρπός μεγάλος, έντονου πορτοκαλί χρώματος με υψηλή περιεκτικότητα χυμού και καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η συγκομιδή ξεκινάει αρχές Φλεβάρη.