Στην Ελλάδα καλλιεργούνται περίπου 350.000 στρέμματα με πορτοκαλιές.Οι περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Αργολίδα, η Λακωνία, η Αιτωλοακαρνανία, η Άρτα, η Ηλεία και η Κόρινθος.

Οι κύριες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην  Ελλάδα είναι οι Ναβαλίνες, Νιου χολ, Μέρλιν, Βαλέντσια, Σαλουστιάνα, Μόρο, Ταρόκο και Σαγκουίνι.

Από τα τέλη Οκτωβρίου αρχίζουν να συλλέγοντα οι Ναβαλίνες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Ακολουθούν τα  Νιου χολ από τα μέσα Νοεμβρίου ως τα μέσα Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια τα Νάβελ από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τα μέσα Μαρτίου και τέλος τα Βαλέντσια από τις  αρχές Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Τα πορτοκάλια συλλέγονται από τον τόπο παραγωγής τους με εξειδικευμένο προσωπικό και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας μας.

Αφού περάσουν από τον καλιμπραδόρο όπου πλένονται, στεγνώνουν και κερώνονται, διαχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθός τους και στη συνέχεια συσκευάζονται ανάλογα με τη συσκευασία που επιθυμεί ο πελάτης.

Μπορούν να συσκευαστούν σε girsack  1kg, 1,5kg ή 2kg

Γραμμικά σε χαρτοκιβώτια ή ξυλοκιβώτια των 10kg ή 15kg

Και χύμα σε χαρτοκιβώτια των 15kg ή 20kg.

Ποικιλίες Πορτοκαλιών

ΝAVELLINA 

Μεσαίου μεγέθους καρπός, σφαιρικού ή ωοειδούς σχήματος, ερυθρού πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα χυμώδη ή άσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Ναβαλίνες είναι από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Ξεχωρίζει για το έντονο ερυθρό του χρώμα και την πρωιμότητα του. 

NAVEL (ΜΕΡΛΙΝ)

Μεγάλος καρπός, σφαιρικού σχήματος, έντονου πορτοκαλί χρώματος, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Έχει μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και στην αποθήκευση, είναι καρπός που καθαρίζει εύκολα και διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση σαν επιτραπέζιο φρούτο. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Navel  είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου. 

VALENCIA 

Μεσαίου μεγέθους καρπός, σφαιρικού σχήματος, πορτοκαλί χρώματος, με σάρκα ιδιαίτερα χυμώδη, άσπερμη ή ολιγόσπερμη, με εξαιρετικό άρωμα και λεπτό φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμούν τα Valencia είναι από τις αρχές  Μαρτίου  μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Έχει μεγάλη αντοχή στις μεταφορές και στην αποθήκευση.

NEW HALL 

Μεγάλου μεγέθους καρπός, ελλειψοειδούς σχήματος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα και μετρίου πάχους φλοιό. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Νιουχόλ είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

LANE LATE

Πρόκειται για όψιμη ποικιλία πορτοκαλιών. Μεγάλος καρπός, σφαιρικού σχήματος, με έντονο πορτοκαλί χρώμα, με χυμώδη άσπερμη σάρκα, με εξαιρετικό άρωμα και μετρίου πάχους φλοιό. Έχει εξαιρετική γεύση σαν επιτραπέζιο φρούτο. Η περίοδος που ευδοκιμεί η ποικιλία Λάνε Λέιτ είναι από το Μάρτιο μέχρι τα μέσα Μαΐου.